Fulet

Fulet var hon i klassen som ingen riktigt pratade med. De enda som verkligen la märke till henne var Kim och Sandra. De störde sig på henne, äcklades av henne och avskydde hela hennes person. Så en ödesdiger fredag fick Kim och Sandra en idé. De bestämde sig för att utsätta Fulet för ett elakt skämt för att sätta henne på plats.
Men konsekvenserna av skämtet började snabbt att eskalera bortom Kims och Sandras kontroll och snart gick tragedin inte längre att undvika…
Teater 23 presenterar en föreställning som förenar mobbing och förtryck i skolkorridoren med något så kittlande som skräckgenren. En nervpirrrande och spännande kombination som gör Fulet till en teaterföreställning publiken inte kommer att glömma i första taget. Baserad på en novell av skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist (Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda, Människohamn).
TV-versionen visas på SVT2 24 november kl. 19.05. Finns på SVT Play till den 24 december.
”Uppsättningen är på många vis helgjuten, effektfullt sammansatt och engagerad i sitt ärende.”
– Sydsvenskan¨
”Det är äkta obehagligt verkligt hela tiden och anspänningen vibrerar i luften.”
– Aftonbladet
”Till slut står dramat där som segrare, och från salongen bär vi med oss både en omskakande upplevelse och ett flertal livsviktiga frågor.”
– Kristianstadbladet
”En plågad gnyende utandning i den annars helt tysta salongen. På scenen har det blivit måndag morgon och en hel helg har passerat sedan Juliette pressades in i det alldeles för smala och trånga orangea skåpet.”
– P1 Sveriges Radio (reportage)
”Det finns en tjusning för ungdomar att de ser det live. En bioduk är mycket tryggare för där kommer ingen att hoppa ut på dig. Här är man inte lika säker.”
– Sydsvenskan (reportage)
”En flicka gömde sig bakom tröjan […] när vi frågade henne om det var otäckt sa hon att hon tyckte det var jättebra och att man blev jätterädd!”
– Skånska Dagbladet (reportage)
”Man pratar ju om skrattpauser inom komedin, här fick vi ha skrikpauser istället.”
– Lokaltidningen Malmö (reportage)
”Skolmiljö är ju tacksamt eftersom det är något som alla kan relatera till och är en miljö som för många är skräckfylld och kan vara klaustrofobisk”
– Tidningen Hallå Malmö (reportage)