Övergripande information

Spelas på: Motettens Folkets HusMunkhättegatan 202 i Malmö (10 mars, 17 mars och 7 april) och som utflykt till Teater 23, Djäknegatan 7 i Malmö (3 maj).

Spelperiod: Söndagarna 10 mars, 17 mars och 7 april samt fredag 3 maj.

Biljetter: Fri entré, men alla som ser föreställningen måste ha en biljett. Dessa hämtas ut gratis i förväg på LindängenbiblioteketMunkhättegatan 170 i Malmö.

Fika: Vi bjuder på fika efter föreställningarna!

Med stöd av: Kulturrådet, Region Skåne, Malmö stad och Swedbank genom sin ägarstiftelse.

 


10 mars: Jag och Bettan (från 6 år) - Teater 23

Spelas kl. 14:00 på Motettens Folkets Hus, Lindängen. Cirka 45 minuter.

Foto från föreställningen på Jag (Ann Katrin Andréasson) och Bettan (Josefin Larsson) som håller upp och tittar på en uppblåsbar krokodil

Foto från föreställningen på Jag (Ann Katrin Andréasson) som står bredvid Bettans bil med ett uppstoppat älghuvud i famnen. Bettan (Josefin Larsson) sitter i sin bil till höger.

Att bo själv långt ute på landet känns ofta bra, men ibland lite ensamt. En dag knackar det på dörren. Det är Bettan. Hon kommer in som en virvelvind med tusen historier och lika många prylar från världens alla hörn. Bettan är så rolig att det inte gör någonting att hon flyttar in både sig själv och alla sina saker i huset. Till en början i alla fall. Sen känns det inte riktigt bra längre.

Jag och Bettan är en föreställning fritt baserad på den Augustprisnominerade boken Bettan av Marie Norin och Elisabet Ericson. Genom countrydoftande sångnummer, humor och dråpliga situationer berättar Jag och Bettan om hur det kan vara att längta efter sällskap men känna sig kvävd av en kompis. Och hur viktigt det är att sätta gränser. Att rent av våga säga ”nej”.

Foto: Emmalisa Pauly

INFO:

Från 6 år

Spelas på Motettens Folkets Hus kl 14:00 söndag 10 mars.

Efter föreställningen bjuder vi på fika.

Fri entré men alla måste ha biljett som hämtas ut i förväg på Lindängenbiblioteket.

Mer info om föreställningen hittar du här!


17 mars: Kurt quo vadis (från 6 år) - Regionteatern Blekinge & Kronoberg

Spelas kl. 14:00 på Motettens Folkets Hus, Lindängen. Cirka 60 minuter.

Bild från föreställningen på tre personer som kollar på samma surfplatta klädda i overaller och hjälmar.

Bild från föreställningen på en man som sitter i en truck byggd av flyttkartonger.

Kurt känner sig misslyckad. Ingen är mer misslyckad än han, tycker Kurt. Han tycker att han slösar bort sitt liv på att köra truck. Han vill så gärna göra något viktigt. Han vill få applåder. Någonting måste göras. Kurt får ett par idéer. Kan tänkas att det är bra idéer. Kanske inte. Det kommer att visa sig …

Följ med antihjälten Kurt och hans son Bud (som egentligen borde vara på förskolan) på en slags hitta dig själv-resa genom tyska skogar, läkarmottagningar, båtresor och framförallt i en värld fylld av damm. En lekfull föreställning om Kurt, Erlend Loes workingclass-hero, som ständig söker efter ett sätt att vara nöjd i sin tillvaro, vilket ju är så svårt när alla andra runt omkring är så himla mycket viktigare, och säkert nöjdare. Föreställningen är producerad av Regionteatern Blekinge & Kronoberg.

Foto: Linda Himsel.

INFO:

Från 6 år

Spelas på Motettens Folkets Hus kl 14:00 söndag 17 mars.

Efter föreställningen bjuder vi på fika.

Fri entré men alla måste ha biljett som hämtas ut i förväg på Lindängenbiblioteket.

Mer info om föreställningen hittar du här!


7 april: Magishow med Malin Nilsson och Olof Löfgren (från 4 år) 

Spelas kl. 14:00 på Motettens Folkets Hus, Lindängen. Cirka 45 minuter.

Foto på magikern Malin Nilsson i trollkarlshatt och pianisten Olof Löfgren i en fez till höger.

Foto på magikern Malin Nilsson i trollkarlshatt och pianisten Olof Löfgren i en fez till höger.

Magiker Malin Nilsson älskar när verkligheten inte ser ut som på riktigt, utan som en illusion. I en illusion kan man göra vad som helst: Trolla bort saker som dyker upp igen på oväntade ställen och få publiken att tappa hakan! Förresten, vad gömmer sig i den där hatten egentligen?

Malin har arbetat internationellt sedan 2006 och bland annat gjort entré på Kristallpalatset i Leipzig 197 gånger. Hon har erhållit TRUXA priset, kommit trea i världsmästerskapen i Street Magic och är den enda kvinnan i historien att vinna mästartiteln vid de Svenska Mästerskapen i Magi. Hon gästade söndagsteatern på Lindängen hösten 2021 och nu kommer hon tillbaka med sin populära show! Denna gång har hon med sig pianisten Olof Löfgren.

Foto: Lars Brundin.

 

INFO:

Från 4 år

Spelas på Motettens Folkets Hus kl 14:00 söndag 7 april.

Efter föreställningen bjuder vi på fika.

Fri entré men alla måste ha biljett som hämtas ut i förväg på Lindängenbiblioteket.

Mer info om magikern Malin Nilsson hittar du här!

Tillhörande workshop:

Onsdagen den 19 juni håller den prisbelönta magikern Malin Nilsson en workshop i magi på Lindängenbiblioteket. Barnen får under workshopen lära sig ett magitrick och förstå mer om magi och trolleri. Workshopen är gratis men har ett begränsat antal platser. Anmäl dig på Lindängenbiblioteket. För barn från 10 år.


3 maj: Att räkna till noll (för 13-16 år) - Teater 23.

Spelas kl. 18:00 på Teater 23. OBS utflykt! Bussar avgår från Lindängen och föranmälan krävs.
 

Bild från föreställningen där Thomas (Gustav Bloom), Trine (Cajsa Svensson), Anna (Josefin Larsson) och Henrik (Björn Löfgren) tittar på en död kossan i förgrunden.

Bild från föreställningen där Thomas (Gustav Bloom) ser osäkert upp på sina vänner Trine (Cajsa Svensson) och Anna (Josefin Larsson).

Tre ungdomar skapar ett viralt klipp på järnvägsspåren. En stalker skickar filmer till en realitystjärna och ett gäng försöker lura en mobbad kille att stjäla fyrverkerier. Genom ett kollageformat vävs olika berättelser samman. Berättelser om ungdomar som påverkas av varandra.

Vad gör du för att finna tillhörighet? Och vad är konsekvenserna av dina handlingar?  

Att räkna till noll är succépjäsen som satts upp över fyrtio gånger i Norge och nominerats till både Ibsenpriset och Deutscher Jugendtheaterpreis. När Teater 23 nu sätter upp den blir det Sverigepremiär! Med en rapp dialog och en abstrakt scenbild skapas en föreställning som med cynisk humor tar de ungas samtid på allvar. En berättelse om när ungdomens lekar blir till verklighet.

INFO:

För 13-16 år.

Spelas på Teater 23 (Djäknegatan 7, 211 35 Malmö) kl. 18:00 fredag 3 maj.

Fri entré men begränsat antal platser. Föranmälan sker via Allaktivitetshuset på Lindängen.

Mer info om föreställningen hittar du här

 

Tillhörande workshop:

Måndagen den 6 maj håller Illari Jozwikowska en workshop i poesi och skrivande på Motettens Folkets Hus i Lindängen. Illari är poeten från Lindängen som kommit tvåa i ”Ortens bästa poet” och som både uppträtt och hållit workshops i poesi runt om i Malmö. Denna gång inspireras hon av Teater 23:s föreställning ”Att räkna till noll” och guidar ungdomarna i att berätta sin egen historia. Workshopen riktar sig till alla från 12 till 16 år och det är gratis att delta. Vi bjuder på pizza! Föranmälan krävs och görs på Lindängenbiblioteket.