Lediga Tjänster

 

Turnéläggare och kommunikatör sökes - föräldravikariat
 

Om Teater 23

Teater 23 grundades 1958 och är en av de äldsta fria teatrarna i Sverige. Vi producerar och spelar scenkonst för barn och ungdomar, på vår egen scen på Djäknegatan i Malmö och på turné i Skåne och resten av landet. Teater 23 är ett konstnärligt arbetskooperativ där tolv medlemmar kollektivt leder teatern. Vi nyproducerar två föreställningar per år och har ofta ytterligare tre till fyra produktioner på repertoaren. Ett vanligt år spelar vi för cirka 16 000 barn och unga.

Arbetsuppgifter

Som turnéläggare och kommunikatör ansvarar du för planering, budgetering och genomförande av allt marknadsförings- och säljarbete gällande teaterns repertoar och projekt. Du arbetar både strategiskt och operativt med båda ansvarsområdena.

Inom turnéläggning ansvarar du bland annat för försäljning av våra föreställningar gentemot kommuner, regioner, teaterföreningar, skolor och gästspelsscener, samt schemalägger våra turnéer och skriver avtal. Du ser till att våra produktioner kommer med i utbudskataloger och på utbudsdagar, dessutom medverkar du på bransch- och nätverksträffar. 

Inom kommunikation ansvarar du för den övergripande kommunikationen både internt och externt. Bland annat har du hand om att upprätta marknadsföringsplaner och ta fram text- och bildmaterial. Du ansvarar för teaterns sociala medier, planerar och producerar annonser, uppdaterar vår hemsida, sköter pressarbete inför premiärer, med mera.

Som turnéläggare och kommunikatör ingår du i teaterns administrativa avdelning tillsammans med teaterns två producenter.

Då arbetet innehåller många olika uppgifter, ibland med hårda deadlines så som vid premiär, är det av stor vikt att du är bra på att prioritera och arbeta självständigt.

Vi söker dig som har utbildning inom eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta med projektledning, kommunikation och/eller turnéläggning inom scenkonst.


Vi ser gärna att du dessutom har

  • Tidigare erfarenhet av arbete med scenkonst för barn och unga.
  • B-körkort.

Information

Anställningen har sin bas i Malmö. Tjänsten är ett vikariat på 100% mellan april 2023 och januari 2024. Arbetet är främst förlagt på kontorstid, men arbete på både kvällstid och helger förekommer.

Teater 23 är en platt organisation med medlemmarna som högsta beslutande instans. Vi följer kollektivavtal, tillämpar likalönsprincip och har gemensamt ansvar för den dagliga driften av teatern. Även mycket av vårt kreativa arbete sker kollektivt, till exempel genom att all personal med längre anställning bjuds in att delta i repertoararbetet. Vi har 35-timmes arbetsvecka, varav en timma friskvård på arbetstid ingår. Även friskvårdsbidrag ges enligt avtal.

Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och till vår arbetsplats.

Ansök senast 12 februari 2023.

Skicka din ansökan till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., skriv ”Jobbansökan turnéläggare och kommunikatör” i ämnesraden. I din ansökan vill vi att du bifogar CV och personligt brev.

Information om tjänsten lämnas av:

Kommunikatör och turnéläggare Sofia Strandberg
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 040-30 32 23

Producent Thomas Jönsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 040-30 32 23