Skådespelare sökes


Om Teater 23

Teater 23 grundades 1958 och är en av de äldsta fria teatrarna i Sverige. Vi producerar och spelar scenkonst för barn och ungdomar, på vår egen scen på Djäknegatan i Malmö och på turné i Skåne och resten av landet. Teater 23 är ett konstnärligt arbetskooperativ där tolv medlemmar kollektivt leder teatern. 

Tjänsten

Teater 23 söker en skådespelare som ska spela två kvinnliga roller, under perioden 1 oktober 2021 till 30 april 2022 med eventuell förlängning. 
En av rollerna gäller ett inhopp i en produktion i höst med eventuell fortsatt turné under våren. Den andra rollen är i en nyproduktion med premiär i februari 2022.

Arbetsuppgifter

Som skådespelare på Teater 23 ingår du i teaterns konstnärliga personal och blir en av sammanlagt sex skådespelare.

I den första produktionen, förskoleföreställningen Drakungar, kommer du först få arbeta med instudering på egen hand, för att sedan repa upp föreställningen med regissör och medskådespelare. Produktionen kommer sedan spela resten av hösten 2021 både på turné och på vår hemmascen i Malmö, med eventuell fortsatt turné under våren 2022. Föreställningen innehåller koreografi och ett stort mått av fysiskt skådespeleri.

Den andra föreställningen, som är en nyproduktion, har repstart i december och premiär i februari 2022. Där kommer du tillsammans med regissör och medskådespelare arbeta fram föreställningen utifrån ett nyskrivet manus av Sofia Fredén. Under våren kommer ni framförallt spela på vår hemmascen.

Som skådespelare på Teater 23 är du även med och bygger och river föreställningarna. Även andra uppgifter inom teaterns dagliga drift ingår i anställningen, så som att delta i personalmöten, agera föreställningsvärd, städa, handla fika, med mera.

Vi söker

- En person mellan 20 och 35 år som ska spela barn. Båda rollerna är kvinnligt kodade. 
- Du ska ha adekvat utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. 
- Då rollerna är fysiskt krävande och det ingår arbete med att bygga och riva våra produktioner är det av vikt att du har en bra grundfysik.

Vi ser gärna att du dessutom har

- Tidigare erfarenhet av arbete med scenkonst för barn och unga.
- B-körkort.

Information

Tjänsten är en visstidsanställning på 100% under 7 månader. Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Anställningen har sin bas i Malmö och arbetet är främst förlagt på dagtid, men arbete på både kvällstid och helger förekommer. Det kommer även bli aktuellt med övernattning på annan ort under våra turnéperioder.

Teater 23 är en platt organisation med medlemmarna som högsta beslutande instans. Vi följer kollektivavtal, tillämpar likalönsprincip och har gemensamt ansvar för den dagliga driften av teatern.

Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och till vår arbetsplats.

Ansök senast 16 maj 2021.

I din ansökan bifogar du CV och personligt brev. Vi vill även att du skickar med någon form av presentation av dig själv som skådespelare, till exempel i form av en showreel eller en digital föreställning du medverkat i. Om du inte har något av detta går det bra att spela in en text för just detta tillfälle.

Skicka din ansökan till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., skriv ”Jobbansökan skådespelare” i ämnesraden.

Information om tjänsten lämnas av:

Ordförande, producent och regissör Iben West
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 040-30 32 23

Kommunikatör och turnéläggare Sofia Strandberg
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 040-30 32 23