Övergripande information

Målgrupp: För 5-9 år, samt familjer.

Längd: Cirka 45 minuter.

Publik: Skolföreställning: 75 st. Offentliga föreställningar: obegränsat antal.

Urpremiär på Teater 23: 26 juni 2020.

 


Om föreställningen

 

Bild på föreställningens logga.

 

 

Följ med in i skogen och möt haren Harry och igelkotten Iggy, två lustiga och musikaliska kompisar som håller ihop i vått och torrt. Faktum är att ända sen Harry hittade Iggy vinterdvalandes i en lövhög, har de varit varandras bästisar och tillbringar varje vaken stund ihop.

En dag börjar Iggy att smussla med något i buskarna och Harry blir alltmer nyfiken på vad det är som är så hemligt. Till slut avslöjar Iggy att hon har skaffat sig en vän till och genast börjar svartsjukan att grabba tag i Harry. 

När Harry mötte Iggy är en nyskriven dramatisering av Mats Wänblad och Per Gustavssons böcker om Haren och Igelkotten. En varm och omtänksam skildring av hur svartsjuka kan sätta krokben för de bästa av vänner och om vikten av att respektera andras känslor. Ett vänskapsdilemma framfört med mycket humor och en tjusigt operaklingade sångrepertoar! Föreställningen har dramatiserats och regisserats av Gunilla Andersson som tidigare stått för regin till bland annat Kaninkraschen och Pappa är ute och cyklar.

Föreställningen är anpassad för att spelas utomhus och vår flyttbara teatervagn kan enkelt ställas upp på skolgårdar, gräsmattor, campingplatser eller stadstorg. Vi tar med oss tält för att kunna vädersäkra en del av publikplatserna, så att vi även kan spela vid lättare regn eller starkt solsken. 


Produktion

På scen: Gustav Bloom/Björn Löfgren & Gunilla Andersson.

Efter böckerna Vad gör du medan jag sover? & Vad gör du om jag får en vän? av Mats Wänblad & Per Gustavsson.

Dramatisering & regi: Gunilla Andersson.

Scenografi: Hansson Sjöberg

Kostym & mask: Evalena Jönsson Lunde.

Musikarrangemang & musikproduktion: Henrik Rambe.

Sångtexter & dramaturgi: Harald Leander.

Konstruktion: Måns Ekander.

Rekvisita: Désirée Holmberg.

Ljudteknik och syntolkning: Narjes Al-Ansari.

Marknadsföring och turné: Mario Castro Sepulveda.

Produktion: Stina Engquist.

Urpremiär på Teater 23: 26 juni 2020.

 


Nedladdningsbart material

Tips: För att ladda ner en fil, högerklicka på länken och välj "Spara som".

Utbudsblad med turnéinformation:

Teknisk rider:

Pressmeddelande:

Press- och föreställningsbilder samt affisch:

Fotona och det grafiska materialet är fria att användas mot att upphovspersonen anges i samband med publicering.

Foto på Harry och Iggy som har fest.Högupplöst version

Lågupplöst version

Harry (Gustav Bloom) har fest med Iggy (Josefin Larsson).

Foto på Harry som sjunger.Högupplöst version

Lågupplöst version

Harry (Gustav Bloom) som sjunger.

Foto på Harry och Iggy.Högupplöst version

Lågupplöst version

Haren Harry (Gustav Bloom) och Igelkotten Iggy (Josefin Larsson).

Foto på Iggy som sjunger medan Harry tittar på.

Högupplöst version

Lågupplöst version

Iggy (Josefin Larsson) sjunger medan Harry (Gustav Bloom) tittar på.

Foto på Harry som fryser i vinterkylan.Högupplöst version

Lågupplöst version

Harry (Gustav Bloom) fryser i vinterkylan.

Foto på när Harry möter Iggy för första gången.

Högupplöst version

Lågupplöst version

Harry (Gustav Bloom) möter Iggy (Josefin Larsson) för första gången.

Foto på Iggy som äter mask.Högupplöst version

Lågupplöst version

Iggy (Josefin Larsson) äter mask.

 

Föreställningens affisch.Högupplöst version

Lågupplöst version

Föreställningens affisch.

Föreställningens logga.

Högupplöst version

Lågupplöst version

Föreställningens logga.

  


Syntolkning

Information om Teater 23:s syntolkning:

Teater 23 har utvecklat en lösning för syntolkning som gör att våra föreställningar är syntolkade vid varje speltillfälle, oavsett om vi spelar hemma eller ute på turné.

 

Introduktion:

Här följer introduktionen till syntolkningen av När Harry mötte Iggy:

Ljudfiler:

 


 
 
Textversion:

01. Scen- och rekvisitabeskrivning:

Scenen består av ett enkelt, rektangulärt, omålat trähus med lite mossa växandes på den och ett jordbrunt och grönt scengolv framför den.

Till vänster går det trappor ner från taket som börjar åt vänster.  En tredjedel ner finns en liten platå innan trapporna fortsätter framåt till nästa platå som är ovanpå en sliten tvättmaskin. Därefter fortsätter trapporna till höger, nästan till scenens mitt. Ovanför de sista trappstegen finns en stor gul klocka med brun kontur, siffror och visare på husväggen och ett fönster med vita persienner under det. Framför tvättmaskinen står en liten odlingslåda där det sticker ut lite morötter och ovanpå maskinen står en grön dammsugare. Klockan kan öppna sig som ett gökur då en svan sticker ut sin hals.

Mitt i huset, vid trappans slut, finns entrén till huset som i stället för dörr har röda tyger hängandes som en teaterridå. Ovan detta står La Skala i stora vita bokstäver. 

Innanför ingången finns en bänk som knappt går att skymta när det gås in och ut.

Till höger om entrén finns en dold dörr som smälter in i väggen. När den öppnas genom att dra ner den förvandlas dörren till en liten sittplats med bord. Bakom detta, i huvudhöjd, finns en hylla med färgglada höga glas med sugrör och små tekoppar.

Till höger om detta finns en dörr med ett hål i form av ett hjärta i huvudhöjd som leder in till toaletten. På insidan av dörren hänger en massa foton på operasångaren Pavarotti.

Längst fram till höger på scen finns ett litet bord med en mixer och bredvid detta lite blåa förgätmigej som växer ur scenen. 

På båda sidorna av scenen står det högtalare på stativ i framkant och i mitten av scenen finns trappor ner till marken klädda i en röd matta som fortsätter mellan publikhavet fram till teknikertältet. 

När föreställningen börjar finns en lövhög till höger på scen.


02. Kostymbeskrivning:

Haren Harry är en ljusbrun hare med en blek beige-gyllene mage.  Harry har en krage och manschetter i samma färg som magen, avlånga bruna skor, stora fickor på de stora låren, en röd scarf, långa öron, två långa framtänder och en rund lurvig svans. 

Igelkotten Iggy har svarta skor och svarta leggings. På överkroppen har Iggy ett stort skal där framsidan är oval och beige och baksidan grå-brun täckt av taggar. På huvudet har Iggy svarta små öron och fler taggar. 

 


Föreställningen i media


Turné- och tekniska uppgifter

Målgrupp: För 5-9 år och familjer.

Längd: Cirka 45 minuter.

Publik: Skolföreställning: 75 st. Offentlig föreställning: obegränsat antal. Föreställningen spelas utomhus, med publiken på marken framför vår scenvagn. Vi medtar sittkuddar till ca 75 barn.

Spelyta utomhus: 17 x 21 meter, fri plan yta. Inom dessa mått ryms scen, publikplatser och teknikbil. 5 meter fri höjd över scenen. Se separat turnérider för ritning och bilder. 

El: 10 Ampere, 230 volt OBS: Måste vara framdragen till spelplatsen.

Byggtid / Rivtid: 2 timmar / 1 timme.

Bärhjälp: Vi behöver bärhjälp av två personer 1 h vid ankomst och 30 min vid riv. En av dessa ska ha god kännedom om spelplatsen.

Turnépris inom Skåne: 14 800 kronor för första föreställningen. 9400 kronor för följande om det är samma spelplats. 25 % moms tillkommer.

Turnépris övriga Sverige: 13 500 kronor för första föreställningen. 9400 kronor för följande om det är samma spelplats. 25 % moms tillkommer. Reseersättning på 77 kronor/mil, traktamente och logi för 3 personer tillkommer på turné utanför Skåne.

OBS: Priserna gäller för föreställningar som bokas 2024-2025, med reservation för kommande prisförändringar. Vi kommer med personbil och släp som behöver kunna köras in på spelplatsen, se vår tekniska rider

Bokningsbar för turné: Våren 2024 / Hösten 2024 / Våren 2025

Subventionerad: i Region Skåne, Region Jönköpings län (Kulturrätten) & Västra Götalandsregionen (Kulturkatalogen Väst).

Bokningar: Tel. 040-30 32 23 / 076-021 46 09 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..